Gevelimpregnering

Wat is gevelimpregnering? Er wordt een beschermende laag aangebracht aan de gevel waardoor de vochtbestendigheid toeneemt. Niet alleen kunt u zo eenvoudiger vuil van uw gevel verwijderen, het zorgt er bovendien voor dat de gevel brandwerend wordt en dat de levensduur wordt verhoogd.Wilt u uw gevel beschermen tegen vocht en andere vervuiling? Laat uw gevel dan impregneren. Ook al oogt het gebouw of de woning nog zo schoon, met ons klimaat in Nederland worstelen we met vochtproblemen. Door dit natte klimaat is het belangrijk om de woning met regelmaat te reinigen. Als het regent wordt door middel van de vervuiling in de neerslag en de hoge zuurgraad het voegwerk aangetast. Door middel van gevelimpregnering wordt het voegwerk niet aangetast en heeft mos en alg niet de mogelijkheid om zich te hechten aan het geveloppervlak.

De voordelen van gevelimpregnering

Wanneer u uw gevel laat impregneren, heeft dit een positief effect op de isolatie. Vocht kan namelijk niet meer door uw gevel dringen, waardoor de gevel droger blijft. Dit verhoogt de warmte-isolerende werking. Het warm stoken van een vochtige woning vraagt immers meer energie. Gevelimpregnering zorgt er bovendien voor dat de kans op vorstschade, mosvorming en schimmelvorming wordt geminimaliseerd.

Het impregneren van gevels

Het zijn veelal buitenmuren waar veel vocht in zit die worden geïmpregneerd. Het materiaal waarmee wordt geïmpregneerd dringt door in de stenen, waardoor het materiaal de poriën van de muur dicht. Hierdoor kan er geen vocht meer naar binnen dringen en wordt de gevel dus waterafstotend. De gevels worden van onder naar boven met een impregneervloeistoef gevloeid. Hiervoor gebruiken we een impregneerpomp.

Uw gevel laten impregneren?

Meer informatie over gevelimpregnering en hoe dit precies in zijn werk gaat? Of wilt u graag vrijblijvend een offerte opvragen? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 0313 – 414 465 of een mail sturen naar info@asselt-vloeren.nl.

Contact opnemen