Kruipruimte

Als u een vermoeden heeft dat u last heeft van betonrot, dan is het van groot belang dat u een inspectie laat uitvoeren door een specialist. Betonrenovatie kan verdere schade aan uw woning of complex voorkomen.

Als betononderhoud specialist krijgen wij vaak te maken met betonreparaties bij de zogenoemde Kwaaitaal of Manta vloeren. Dit zijn vloeren van gewapend beton die vooral zijn toegepast in de periode 1965 tot ca. 1985. In deze specifieke vloeren zat een bepaald chemisch middel dat ervoor zorgde dat vloeren sneller opdroogden en het minder tijd kostte om een vloer aan te leggen. Nadelen waren destijds nog niet bekend, maar inmiddels dus wel. De bewapening werd zodoende van binnenuit opgevreten waarna het ging roesten. Deze chemische middelen zijn nu dan ook verboden in de bouw.

Betonrot betekent dat de bewapening is gaan roesten waardoor de bewapening het beton van zich afduwt of zelfs laat breken waardoor scheuren te zien zijn en het zelfs soms afbrokkelt. Betonrot doet zich echter ook voor bij betonconstructies die zijn verwaarloosd of niet goed zijn uitgevoerd.

In de kruipruimtes constateren wij regelmatig dat steunbalken zijn aangetast. We behandelen wapeningsstaal en brengen een corrosie-werende primer aan om de wapening te beschermen tegen terugkerend roest.

Ook krijgen wij regelmatig te maken met kelder lekkages. Een kelder behoeft een andere aanpak dan een kruipruimte. Ook daarin kunnen wij u ontzorgen.

Contact opnemen Mail ons