Epoxyvloer

Epoxy wordt gewonnen uit aardolie en is een kunststof polymeer. Epoxy heeft een harde eigenschap waardoor het onder andere wordt gebruikt in lijmen en coatings.

Voordelen van een epoxyvloer

Het is veilig, hoog belastbaar, slijtvast, stofvrij en onderhoudsvriendelijk. Met een epoxyvloer creëer je een industriële look en het is twee keer zo sterk als beton! Dit type gietvloer brengt voldoende voordelen met zich mee voor zowel particulier als voor bedrijfsruimten.

Epoxyvloeren voor bedrijven

Binnen een bedrijf wordt er gebruik gemaakt van verschillende vloeren, waaronder betonnen vloeren en epoxyvloeren. Een epoxyvloer is lichter qua gewicht dan beton en het is ook nog eens vloeistofdicht. Door deze vloeistofdichtheid is het uitermate geschikt voor situaties waarbij mechanische en chemische bestendigheid is vereist. Wordt er in jouw bedrijf veel gebruik gemaakt van zware voertuigen? Dan is deze vloer uitermate geschikt en daarnaast is een epoxyvloer naadloos en strak.

Een epoxycoating wordt vaak gebruikt omdat dat goedkoper is dan het aanleggen van een totaal nieuwe vloer. Een coating is een vloerafwerking en het wordt minder dik aangebracht dan een vloer. Het wordt vaak gebruikt voor een showroom, winkel of woning. Met een coating heb je een nieuwe vloer van goede kwaliteit, een verantwoorde keuze.

Aanleg vloeren

Wij raden ten zeerste af om zelf in de weer te gaan met aanbrengen van een dergelijke vloer. Onze specialisten zijn op de hoogte van de risico’s en zijn opgeleid om een dergelijke vloer aan te brengen. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden zoals de ondergrond, de uitvoering en de grootte van het project. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden maar deze factoren hebben een grote invloed op de vloer. Benieuwd naar alle mogelijkheden met epoxy? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden.

Contact opnemen     Mail ons