Polyurethaan vloer

Polyurethaan is een hoogwaardige kunsthars wat gebruikt wordt in uiteenlopende sectoren. Zo zie je deze vloeren terug in kantoren, maar ook in de woonkamer, keuken of badkamer. Een polyurethaan vloer is een gietvloer die als het ware in de ruimte wordt gegoten over een bestaande ondergrond. Deze vloeren zijn functioneel, strak en het geeft een moderne uitstraling.

Verschil met epoxyvloer

Wat is nu het verschil tussen een epoxy gietvloer en PU gietvloer? Dat zit hem in de soort kunststof en de eigenschappen hiervan. Een polyurethaan vloer is verkrijgbaar in verschillende kleuren en looks. Zo kun je kiezen voor iedere NCS- en RAL-kleur. Wil je een betonlook of een flakesvloer? Dat behoort ook tot de mogelijkheden! Een betonlook geeft een gemêleerd, strak en modern effect. Een gietvloer met flakes is daarentegen wat speelser. De mogelijkheden zijn groot waardoor je de vloer geheel naar eigen wens kunt samenstellen. Wij creëren graag een vloer welke past bij je persoonlijke werk- of leefomgeving.

Een alifatische of aromatische vloer

Het aanleggen van een PU-vloer is geen makkelijke klus. Het vergt vakmanschap en kwaliteitsproducten om ervoor te zorgen dat je vloer jaren meegaat. Je wilt uiteraard dat de vloer goed vasthecht, vloeistofdicht is en niet verkleurt. Wist je dat een gietvloer alifatisch of aromatisch is? Kies je voor een alifatische vloer, dan is het een kleurvaste vloer die minimaal verkleurt door UV-licht. Een aromatische vloer is minder goed bestemd tegen UV-licht en zal daarom sneller verkleuren. Het is een goedkopere optie, maar we raden dit niet aan.

PU vloer aanbrengen

Een gietvloer wordt ter plekke aangebracht en het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van externe factoren. Een goede voorbereiding is dan ook een vereiste! Maak de ruimte goed schoon en zorg voor een droge vloer. Stof moet zoveel mogelijk geweerd worden, want anders kunnen er stofdeeltjes inwaaien tijdens het aanbrengen. Wil je een nieuwe vloer laten aanleggen, maar daarnaast ook zeker zijn van warme voeten in huis? Vloerverwarming en een PU vloer gaan goed samen. Wanneer de vakmannen van Van-Asselt een PU vloer aanleggen, dan ben je verzekerd van een vloer welke voldoet aan de kwaliteitsnormen.

Contact opnemen     Mail ons